Roti Perancis.
You can cook Roti Perancis using 5 ingredients and 5 steps. Here is how you cook that.
Ingredients of Roti Perancis
- It's of tepung gandum.
- You need of air suam.
- It's of paket yeast.
- You need of garam.
- It's of sudu besar gula pasir.
Roti Perancis instructions
- Siapkan bahannya..
- Isikan air di dalam bekas. Masukkan yeast, garam dan gula lalu dikacau rata. Lepas itu tuangkan adunan tadi ke dalam bekas berisi tepung. Uli rata dan sebati. Rehatkan selama 30 minit..
- Setelah naik, diuli lagi sehingga doh tak terlekat di tangan atau di bekas itu taburkan sedikit tepung semasa mengulinya. Rehatkan lagi 30 minit..
- Sekarang bahagikan doh itu kpd beberapa bahagian. Bentukkan roti itu dan letakkan di loyang yg bersapu mentega. Apabila roti itu sudah mengembang, digores tengahnya dgn pisau.....
- Dibakar dengan suhu 180’C selama 20-25 minit. Dah siap! Boleh diangkat, sejukkan dulu baru dihidangkan. Selamat Mencuba!.
Easiest Way to Cook Tasty Roti Perancis
Reviewed by subindo drakor gratis
on
Julai 11, 2020
Rating:
Tiada ulasan: