Kek pandan mudah. Resepi kek pandan santan paling mudah dan gebu dengan sukatan cawan. kek pandan santan ini menggunakan bahan asas sahaja. Dah siap dah kek kukus pandan ni. Memang lembut dan rasanya yang gebu walau guna cara mudah.
Kek Pandan yang gebu dan harum ini memang sesuai jika dinikmati bersama secawan kopi. Kalau berani, cicah dengan kopi pun boleh. Dapatkan resipi penuh Kek Pandan di sini. You can cook Kek pandan mudah using 11 ingredients and 7 steps. Here is how you cook it.
Ingredients of Kek pandan mudah
- You need of Bahan A disatukan dan diayak.
- You need of tepung naik sendiri.
- You need of I/2 sudu teh serbuk soda.
- You need of Bahan B diblender halus 2 minit.
- It's of gula.
- You need of minyak masak.
- It's of biji telur (suhu bilik).
- Prepare of Bahan C.
- It's of susu segar.
- You need of perasa pandan.
- Prepare of pewarna hijau.
Dah seminggu lebih dah buat kek ni tapi tertangguh-tangguh nak update resepi kat blog ni. Bagi mendapatkan tekstur kek pandan yang halus dan cantik, tapiskan adunan sebelum dimasukkan ke dalam loyang kemudian hentak-hentak. Kek kena disejukkan dahulu barulah cantik ketika dipotong. Kek pandan sangat sedap dan boleh dimakan pada bila-bila masa sahaja terutama sekali ketika Terdapat pelbagai cara untuk membuat kek pandan ini.
Kek pandan mudah step by step
- Panaskan ketuhar anda terlebih dahulu suhu 180 Celsius api bawah sahaja selama 10 minit..
- Bahan A tepung dan soda di ayak terlebih dahulu dan di ketepikan..
- Bahan B diblender selama 2 minit dan di tuang ke dalam mangkuk..
- Masukkan bahan A tepung yang telah diayak tadi ke dalam mangkuk bahan B secara sedikit demi sedikit agar sebati dan tidak berketul..
- Selepas dah sebati bahan A dan bahan B masukkan bahan C iaitu susu segar 1/3 cawan tadi ke dalam adunan 1 sudu teh perasa pandan dan 1/2 sudu teh pewarna hijau kacau sebati..
- Sediakan loyang kek sapukan dengan minyak atau butter dan sedikit tepung di sapukan sekeliling loyang kek seterusnya buang lebihan tepung tadi..
- Masukkan adunan kek dalam loyang dan di bakar pada suhu 180 Celsius selama 25-30 minit mengunakan api bawah sahaja..
Pandan aromalı rulo kek kremalı merkezi isviçre rulo keki rulo kek. Resepi Kek Pandan Marble, tekstur yang lembab dan mudah disediakan. Lezzeti tam yerinde üzeri yumuşacık hafif bir kek. Ayrıca az kişilik sunumlarınızda kekim artmasın, israf olmasın diyenler için gayet ideal bir tarif. Sebelum ini hanya beli di luar?
Tiada ulasan: