Recipe: Delicious Air laici biji selasih

Air laici biji selasih. Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube. <p>Resepi kali ini merupakan sebuah resepi minuman yang amat ringkas. Asal air ini ialah air sirap. Iaitu sejenis minuman yang klasik dan amat mudah disediakan.

Air laici biji selasih Ia bagus kerana mempunyai fiber yang tinggi, menyejukkan. Hidang dan pastikan anda kacau dulu minuman tadi sebelum diminum. Resepi Ais Cikong Dengan Biji Selasih. You can cook Air laici biji selasih using 6 ingredients and 3 steps. Here is how you cook that.

Ingredients of Air laici biji selasih

  1. It's 1 tin of laici.
  2. You need 1 of sudu kecil biji selasih.
  3. It's of air panas.
  4. Prepare of gula.
  5. You need of air sejuk.
  6. Prepare of ais.

Cikong panas atau cikong sejuk, kedua-duanya pun sedap. Bahan asasnya tentulah biji barli dengan cincau. Kat mana-mana saya pergi pun sama. Cuma campuran tambahannya tu terpulang kepada kita nak letak apa.

Air laici biji selasih instructions

  1. Biji selasih direndam bersama air panas dan biarkan kembang..
  2. Masukkan 1 tin laici ke dalam jag. gula dan air panas dibiarkan larut dan masukkan juga ke dalam jag laici. Sy tambah air sejuk juga..
  3. Biji selasih yg telah kembang dicampurkan bersama air laici td dan ais juga. Kacau dan siapp.. ikut tahap manis masing2 ye..

Bagus juga hidangkan air cikong pada musim raya nanti. Kalau nak panas, jangan letak ais. Kalau masak ni semua makan pejam-pejam mata sedap mesti bertambah dan kuah pula letak banjir dengan nasi 😊. Saya sebenarnya suka sesuatu yang simple sahaja seperti air sirap, air teh O ais dsb. Com - Biji selasih adalah salah satu biji tanaman yang cukup populer di Indonesia karena sering digunakan sebagai pemanis pada minuman maupun untuk camilan.

Recipe: Delicious Air laici biji selasih Recipe: Delicious Air laici biji selasih Reviewed by subindo drakor gratis on Julai 12, 2020 Rating: 5

Tiada ulasan:

Dikuasakan oleh Blogger.