How to Prepare Perfect Cekodok Pisang Rangup dan Lembut

Cekodok Pisang Rangup dan Lembut.

Cekodok Pisang Rangup dan Lembut You can have Cekodok Pisang Rangup dan Lembut using 7 ingredients and 4 steps. Here is how you achieve that.

Ingredients of Cekodok Pisang Rangup dan Lembut

  1. You need 4 of biji pisang berangan masak.
  2. It's 1 of sudu besar gula.
  3. It's 1/4 sudu teh of garam.
  4. Prepare 1/2 sudu teh of soda bikarbonat.
  5. It's 1 cawan of tepung gandum.
  6. Prepare of Minyak untuk goreng dalam.
  7. You need 2 of sudu besar susu segar bagi memudahkan proses penggaulan. Jika tak ada pakai water room temperature pun boleh.

Cekodok Pisang Rangup dan Lembut instructions

  1. Pisang dilecekkan bersama gula, garam & soda bikarbonat..
  2. Pakai pemukul telur manual, masukkan tepung di dalam campuran pisang lecek tadi dan gaul. Tuang susu bagi memudahkan proses ini..
  3. Adunan tadi diperap 10minit sebelum digoreng..
  4. Tuang minyak cukup untuk rendamkan cekodok, pasang api sederhana hingga tamat menggoreng..

How to Prepare Perfect Cekodok Pisang Rangup dan Lembut How to Prepare Perfect Cekodok Pisang Rangup dan Lembut Reviewed by subindo drakor gratis on Januari 23, 2021 Rating: 5

Tiada ulasan:

Dikuasakan oleh Blogger.