Kek coklat almond melekat. Kek Moist Coklat Melekat dengan rasa coklat dan moist yang sebenar. Bila coklat dah kering barulah susun dalam bekas. Guna cara camni, biskut almond london memang terbaik.
Once the chocolate and butter is cool enough, whisk in the caster sugar and ground almonds. Cadbury adalah perusahaan coklat batangan dari Inggris. Coklat Toblerone dipadu butiran nougat dan kacang yang enak membuat pecinta coklat tergila-gila hanya dengan satu gigitan. You can cook Kek coklat almond melekat using 14 ingredients and 3 steps. Here is how you cook it.
Ingredients of Kek coklat almond melekat
- It's of cup tepung (diayak).
- You need of cup coklat powder(diayak).
- It's of cup almond cincang(disangai).
- You need of Secubit garam.
- It's of baking powder(diayak).
- It's of soda bikarbonat(diayak).
- Prepare of cup gula pasir(dikisar).
- You need of cup margerin(dikisar).
- Prepare of cup minyak(dikisar).
- You need of cup susu pekat(dikisar).
- It's of cup susu cair(dikisar).
- You need of # telur(dikisar).
- It's of cup air.
- You need of Almond flake(hiasan).
Produk ini juga memiliki banyak pilihan rasa, mulai dari Almond Gold, Dark Chocolate Almond, Dark Ghana. Antara kek yang menjadi kegemaran adalah kek coklat moist yang di kukus dengan topping coklat yang umph!! Bagaimana nak buat kek coklat kukus lembap dengan cepat? Tak susah mana, kita guna ikut sukatan cawan je. senang faham, mudah buat, cepat siap.
Kek coklat almond melekat step by step
- Campur semua bahan yang perlu diayak Dan kisar semua bahan yang perlu dikisar.campur hingga sebati. Seterusnya gaul bersama almond yg telah disangai..
- Setelah dimasukkan kedalam dulang pembakar,hias dengan almond flake..
- Bakar dengan suhu 170c selama 50minit..
Apam coklat ni sangat mudah untuk dibuat kerana tidak memerlukan mixer. Selain menggunakan whisk, boleh juga guna blender @ pengisar Jom tengok video cara untuk membuat apam coklat kukus kat bawah ni. Lepas tu jom la subscribe YouTube Channel kami. Biskut almond London pastinya antara kegemaran ramai setiap kali hari raya. Malah selepas coklat mencair, kita akan mencelupkan kuih tersebut sebelum dimasuk ke dalam paper cup.
Tiada ulasan: