Roti Putih.
 	 	
 	 	 	You can have Roti Putih using 9 ingredients and 4 steps. Here is how you cook it. 
Ingredients of Roti Putih
- It's of air.
 - It's of sdt garam (letak di sudut loyang uli).
 - You need of sdb gula (letak di sudut loyang uli).
 - It's of sdb minyak sayuran/masak.
 - You need of pelembut roti.
 - You need of cawan/300gram tepung roti (Japan Bread Flour yg terbaik).
 - It's of serbuk bread improver.
 - It's of susu tepung (optional).
 - It's of sdt yis kering Mauripan (letak tanpa terkena cecair).
 
Roti Putih step by step
- Masukkan bahan ramuan mengikut turutan daripada cecair sehingga yis dalam loyang uli bread maker..
 - Tutup bekas dan set berat 500gram, menu 1 basic bread dan color light. Tekan start. Mesin secara automatik akan menetapkan masa proses masakan 2 jam 55 minit. Berat dan menu function akan menjadikan masa proses menguli dan membakar berbeza..
 - Selepas tamat tempoh membakar..keep warm sementara. Selepas itu, keluarkan roti dari loyang uli dan sejukkan utk mengelakkan roti berpeluh..
 - Potong roti dengan pisau yang sesuai bila sudah sejuk..
 
How to Make Perfect Roti Putih
 
        Reviewed by subindo drakor gratis
        on 
        
Ogos 28, 2020
 
        Rating: 
      
Tiada ulasan: